AnimeCon is de langstlopend conventie van Nederland. AnimeCon wordt ieder jaar weer volledig georganiseerd door vrijwilligers.

AnimeCon.nl is de website voor Hollands jaarlijkse grootste anime festival. Wat dat precies inhoud? Nou, drie dagen lang komen fans van onder andere Japanse animatie bijeen. Sluit je aan bij een grote groep mensen van alle leeftijden met vergelijkbare interesses. Geniet van een gezellige sfeer waarin je kan genieten van films, videogames kunt spelen en meer te weten kan komen over de Japanse taal en cultuur. Ons festival heeft een focus op plezier hebben en nieuwe dingen leren.

We proberen net dat extra's aan ons evenement te geven door daadwerkelijk de Japanse (pop)culture weer te geven. Onze missie is om jullie zo veel mogelijk plezier te laten beleven en tegelijkertijd een kans geven iets nieuws te leren.
In Japan wordt anime gemaakt voor mensen van alle leeftijden. Elk genre of elke invloed die je kunt bedenken die in een Hollywood-productie voorkomt, is ook te vinden in anime. Dit is, naast een heleboel andere dingen, wat de in Japan geproduceerde animatie zo interessant maakt. Als je nog nooit een 'anime' hebt gezien, kom dan zeker eens langs om dit fenomeen te bekijken. Wees erbij, sta versteld en word fan!

Sponsors

Archonia
Archonia
Archonia is a webshop for your favourite anime, manga and a lot of merchandise. You can also buy comics, pop culture items and board games. Archonia has been our sponsor for many years and is the main sponsor for the theater.
AFK Esports
AFK Esports
AFK Esports is one of the main sponsors for the Game Room. AFK Esports organises gaming tournaments all over the Netherlands.
AniWay
AniWay
AniWay is the Dutch magazine for anime, manga and Japanese popculture. They publish a new magazine edition every three months.
CosplayShop.Be
CosplayShop.Be
Cosplayshop.Be is our Cosplay Competitions sponsor for amazing prizes. If you're in need of cosplay materials, then their webshop will have it. Founded in 1990 as a workshop for artistic and traditional upholstery, the cosplayshop has expanded a while ago to selling crafting materials for film, theatre, cosplay, LARP and...
Nationaal Videogame Museum
Nationaal Videogame Museum
The National Video Game Museum lends us their arcades. Their museum is the place to be to learn about the history of videogames and to play retro and classics yourselves. Entertainment, education and experience!
Royal Talens
Royal Talens
Royal Talens distributes and sells amazing traditional art tools and supplies. Our Dutch Manga Awards wouldn't be the same without them. 
Ziva Events
Ziva Events
Ziva Events sponsors the Game Room. They host and facilitate gaming events of all kinds, including ours!
PLAION
PLAION
PLAION group has more than 15 years of experience distributing digital media, and is today placed as the number one distributor in Europe, specializing in videogames and software products.
Vertigo 6
Vertigo 6
Vertigo 6 is an award winning PR and Marketing agency in the Netherlands for the Benelux and Nordic Region. They provide us with prizes and video games.
Nintendo
Nintendo
Nintendo is a famous Japanese Videogame Company. They sell their consoles and games worldwide. They provide us with prizes for our game competitions.

De Geschiedenis van AnimeCon

We zijn begonnen als een combinatie van drie verschillende groepen mensen. Een van deze groepen heeft ons helaas verlaten na twee jaar. Hierna heeft de Dutch Anime Society en de Anime Workgroup Holland ons versterkt om de huidige J-POP Foundation te vormen.

Onze voorgaande evenementen zijn, per locatie:

Theaterhotel Almelo, Almelo

We gingen terug naar onze jongere jaren en bezochten het Theaterhotel Almelo weer! Het Theaterhotel Almelo is een combinatie van een hotel met 196 kamers en een theater met 850 zitplaatsen in de stad Almelo. Oorspronkelijk geopend in 1991, bestaat het complex uit meerdere zalen voor evenementen/vergaderingen, een zwembad, terras, theater en meerdere zalen voor grotere evenementen.

De Broodfabriek, Rijswijk

De Broodfabriek is gevestigd in de voormalige broodfabriek van bakkerij Hus. Decennialang rolden hier duizenden broden en gebakjes van de lopende band. Inmiddels is de locatie van ruim 17.500 m2 omgebouwd tot een veelzijdige evenementen locatie.

Ahoy, Rotterdam

Ahoy is een congrescentrum en multifunctionele overdekte arena in Rotterdam. Het huidige complex werd oorspronkelijk geopend in 1950 en bestaat uit drie hoofdlocaties: een beurzen- en evenementenhal, een congres- en conferentiecentrum en de Ahoy Arena. De locatie heeft vanaf april 2019 een capaciteit van 54.000 m2

World Forum, Den Haag

Het World Forum is een concert- en congrescentrum in Den Haag. Oorspronkelijk geopend in 1969, bestaat het complex uit meerdere zalen voor evenementen/vergaderingen, twee grote zalen voor grotere evenementen en een groot concertpodium. De locatie heeft een capaciteit van 17.500 m2.

Theaterhotel Almelo, Almelo

Het Theaterhotel Almelo is een combinatie van een hotel met 196 kamers en een theater met 850 zitplaatsen in de stad Almelo. Oorspronkelijk geopend in 1991, bestaat het complex uit meerdere zalen voor evenementen/vergaderingen, een zwembad, terras, theater en meerdere zalen voor grotere evenementen. De locatie organiseert jaarlijks meer dan 100 evenementen, deze evenementen bestaan uit musicals, dansevenementen, muziekevenementen, cabaret, theaterevenementen en congressen. De locatie heeft een capaciteit van 2.500 bezoekers.

Hotel Haarlem-Zuid, Haarlem

Gelegen aan de rand van Haarlem is Van der Valk Hotel Haarlem goed bereikbaar. Met 20 vergaderzalen van verschillende grootte is het een ideale locatie voor evenementen met veel workshops. Meer dan 300 zalen zorgden ervoor dat het festival tot in de donkere uren van de nacht kon doorgaan. De capaciteit is nu 1300 bezoekers.

Koningshof, Veldhoven

Het Koningshof is een combinatie van een hotel met 509 kamers en een congrescentrum nabij de stad Veldhoven. Het stamt uit 1886 als klooster en doet sinds 2010 dienst als hotel en congrescentrum. Het complex bestaat uit meerdere zalen voor evenementen/vergaderingen, een zwembad, terras, meerdere zalen voor grotere evenementen en is omgeven door natuur. De locatie heeft een capaciteit van 8.500 bezoekers.

Holiday Inn, Rotterdam

Het Holiday Inn in Rotterdam stond vroeger op een heel andere plek dan waar het nu staat. Gelegen aan de Schiedamsedijk, met uitzicht op de Maas en de destijds gloednieuwe Erasmusbrug. Als eerste AnimeCon-locatie was het het begin van een reis van meer dan 20 jaar.

Voorgangers

We zijn begonnen als een combinatie van 3 verschillende groepen mensen. Waarvan er één ons na twee jaar verliet. Daarna sloten de Dutch Anime Society en Anime Workgroup Holland zich aan bij Stichting J-POP.

Onze vorige evenementen waren:

Made in Japan - Animation film cycle (co organized by AWH)
Locatie: Maastricht
Datum: 1998
Bezoekersaantal: Unknown
Special: Georganiseerd in een film theater

Summer of Anime (AWH and DAS)
Locatie: Den Bosch
Datum: 1998
Bezoekersaantal: 150+
Special: Eerste tweedaags event

Second Impact (AWH)
Locatie: Maastricht
Datum: 1998
Bezoekersaantal: Between 100 and 150
Special: Sales personeel van Pioneer UK en Dynamic Benelux

Famicon III (DAS)
Locatie: Den Bosch
Datum: 1997
Bezoekersaantal: 110

Nacht van de grote Anime (AWH)
Locatie: Maastricht
Datum: 1997
Bezoekersaantal: 40

Famicon II (DAS)
Locatie: Den Bosch
Datum: 1996
Bezoekersaantal: 80

Famicon (festival named after the FaniManga fanzine) (DAS)
Locatie: Papendrecht
Date: 1995
Bezoekersaantal: 32