Dutch StarCraft League

Dear Non-Dutch speaking visitors, since the DSCL is a Dutch Championship the following information will only be avalible in Dutch. However if you are a fan of StarCraft 2 or e-sports you are more then welcome to attend to this free part of the convention!

Dutch StarCraft League finales
De Dutch Starcraft League is het eerste grote, open toernooi dat in Nederland gehouden wordt voor de PC-game StarCraft 2.
Het doel van de Dutch Starcraft League is om de Nederlandse StarCraft-community te mobiliseren en vergroten, zodat Nederland internationaal op de e-sport kaart gezet wordt! Hiermee willen wij het enthousiasme voor Starcraft 2 als e-Sport vergroten en de Nederlandse professionals een thuiswedstrijd bieden waar ze hun skills voor het thuispubliek kunnen laten zien. Na een spannende kwalificatiereeks en een zinderend hoofdtoernooi zullen tijdens Anime 2013 op zaterdag 1 juni de finales gespeeld worden.

De finales worden gehouden in de Mississippi zaal en foyer van het World Forum tijdens Anime 2013.

De competitie
De Dutch Starcraft League heeft zowel een individuele als een team competitie. In beide competities zijn spelers van elk niveau welkom om mee te doen. We willen zoveel mogelijk mensen aanspreken met het toernooi, daarom zijn de kwalificatiereeks, het hoofdtoernooi en de finales live te volgen via internet. Alle actie wordt begeleid door een team van commentatoren die de wedstrijden analyseren voor de ervaren kijker, maar ook begrijpelijk maken voor de nieuwe StarCraft-kijker.

Via de kwalificaties hebben 64 van de 297 ingeschreven spelers zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van de individuele competitie. Via kwalificatietoernooitjes die twee maal per week gehouden werden konden de deelnemers zich direct kwalificeren (door de kwalificatie te winnen), of punten verzamelen door wedstrijden te winnen in deze toernooien. De kwalificaties liepen van januari tot maart, gevolgd door het hoofdtoernooi waarbij de spelers zich via wekelijkse wedstrijden konden plaatsen voor de finales. Alleen de best 8 spelers komen naar de finales, waar ze zullen strijden voor de winst.

Er is ook een team competitie, maar die is iets anders van opzet. Tijdens de wedstrijden zullen teamleden aangewezen worden door de teams om tegen elkaar te spelen. Elke confrontatie is een ‘best of five’ bestaande uit twee 1v1 wedstrijden en één 2v2 wedstrijd, aangevuld met maximaal twee 1v1 wedstrijden. Van de 16 inschrijvingen voor de team competitie zullen maar 4 teams overblijven die naar de finale komen om te strijden voor de winst. Deze wedstrijden worden tussen de wedstrijden van de individuele competitie gespeeld en ook uitgezonden.

Over StarCraft 2
StarCraft 2 is een spel voor de PC, uitgebracht in juli 2010 door ontwikkelaar Blizzard Entertainment. Het is de succesvolle opvolger van StarCraft (1998) en de uitbreiding StarCraft: Brood War (1999).

Het is een game in het Real Time Strategy (RTS) genre, waarbij de speler een basis moet bouwen, units (eenheden)moet trainen en de tegenstander moet verslaan. Het spel bestaat uit een singleplayer en een mulitplayer deel. In het singleplayer gedeelte volgt de speler door missies te voltooien een verhaal dat draait rondom de drie rassen (Terran, Protoss en Zerg) in het StarCraft universum. In het multiplayer deel heeft de speler de mogelijkheid om met één van de drie rassen spelen tegen andere spelers over internet. De multiplayer van het originele StarCraft was enorm populair in Zuid-Korea, waar het wordt gezien als een nationale sport. De Koreaanse spelers doen niet onder voor bijvoorbeeld atleten die naar de Olympische Spelen gaan.

Door de ontwikkelingen en mogelijkheden van StarCraft 2 werd het spel ook mondiaal massaal populair. Het spel is zeer toegankelijk voor een breed publiek en biedt als totaalpakket een andere kijkervaring dan mensen gewend zijn. Daarom kijken ook veel mensen die de game zelf niet of nauwelijks spelen naar StarCraft evenementen.

Als bezoeker van Anime 2013 heb je de mogelijkheid om de Nederlandse top van StarCraft 2 in actie te zien. Dus kom langs, de toegang is gratis. Wie weet vind je wel een nieuwe passie tijdens de finales van de eerste Dutch Starcraft League.

Restrictions

The usual rules apply.

Availability

Open to the general public.

Location

Mississippi and Mississippi Foyer

Opening hours

Saturday: 10:00-24:00

Ticketbooth Open

Order your tickets now!

BUY YOUR TICKET Archonia
J-POP in cooperation with:
 • Aniway
 • Archonia
 • Bit Agency
 • CrunchyRoll
 • Game Mania
 • Warner Brothers Games
 • Hercules
 • Mindscape
 • Nationaal Videogame Museum
 • Republic of Gamers
 • Samsung
 • Ziva Events
 • AFK e-Sports
 • GameRoomS
Design & development by Bit Agency