AnimeCon gebruikt alle ruimte die De Broodfabriek te bieden heeft: ruim 17500 m2! De locatie bestaat uit meerdere hallen en ruimtes, zoals hieronder te zien.

Vorig jaar hebben we de locatie leren kennen en heel veel feedback ontvangen, met als resultaat dat we bijna alles van plaats verandert hebben. De ingang zal nog steeds in de serre naast het terras zijn en het hoofdpodium en tweede podium zijn weer in de Hus en Patria Zaal (maar omgewisseld). Alle andere locaties zijn gewijzigd. De Dealer Room, Game Room en het Experience Plaza staan op een andere plek in 2023. Als je voor de tweede keer naar AnimeCon in de Broodfabriek gaat zal je je opnieuw moeten orienteren!

Een ander hoekje van de sluier: de arcadekasten staan niet meer in de gang die het Horeca Plaza verbind met de Bakkerij 1 & 2. Dat maakt het een stuk eenvoudiger rond te lopen, maar we hebben ook een tweede route aangelegd over de parkeerplaats, waar we ook twee grote tenten geparkeerd hebben voor voedsel workshops en activiteiten.

  • Serre: De Serre is waar je aan zult komen en kan registeren voor het festival. Zorg dat je je tickets bij de hand hebt, zodat je snel van het festival kunt genieten.
  • Hus Zaal: Onze belangrijkste shows zullen hier worden gehost. Deze omvatten de cosplay-competities, AMV-competities en nog veel meer.
  • Patria Zaal: The Partia Zaal is ons tweede podium. Hier vind je de liveshows en dansevenementen, zoals de harde beats van Deshima Sounds. 
  • Horeca Plaza: Tijdens elke conventie moet je je energie level op peil houden en goed gehydrateerd blijven. De Horeca Plaza is een van de plekken waar je even kunt opladen met een lekkere maaltijd en een koel drankje.
  • Bakkerij 1: De Bakkerij 1 is de tweede plek waar je je energie level kunt aanvullen. Met de vele Japanse eet- en drinkkraampjes kun je de beste smaken van de Japanse keuken proeven. Net als bij de vorige conventie vind je hier ook het Exp Plaza, waar je allerlei workshops en evenementen kunt bezoeken, kaartspellen kunt spelen, bordspellen kunt uitproberen en nog veel meer.
  • Bakkerij 2: Bakkerij 2 wordt gedeeld door de Game Room en de Dealer Room. In de Game Room vind je retro-videogames op old school consoles en arcades, evenals de nieuwste demo's op de nieuwste consoles. En natuurlijk zijn sommige van deze spellen niet makkelijk te vinden in Nederland, dus neem zeker een kijkje.
    De Dealer Room biedt allerlei soorten merchandise. Van anime tot manga, en van licensed merchandise tot prachtige kunstwerken van Artists; de AnimeCon Dealer Room is de plek voor goede deals voor anime-merchandise.
Plattegrond De Broodfabriek