AnimeCon is een van de inspiratiebronnen van cosplay in Nederland. Een plek waar zowel beginnende als ervaren cosplayers hun hobby ten volle kunnen beleven. Overal op de conventie kom je cosplay tegen: veel van de bezoekers dragen hun prachtige kostuums, fotografen maken graag foto's en we organiseren veel evenementen rondom cosplay. 

Iedereen die geïnteresseerd is, kan cosplayen bij AnimeCon. Om iedereen optimaal te laten genieten van cosplay, bieden we tijdens ons festival meerdere cosplay-activiteiten aan. Van beginnende cosplayers tot experts, we bieden activiteiten voor iedereen.

Cosplay Competities op AnimeCon

Hier bij AnimeCon organiseren we meerdere cosplay competities, waar de beste cosplayers op het podium strijden en hun kostuums laten zien in de meest geweldige acts. Dit kan in solo-acts, maar ook in groepen. AnimeCon is er trots op dat we competities hebbenvoor elk niveau. Voor degenen die voor het eerst willen proberen het podium te vullen en voor degenen die Nederland willen vertegenwoordigen in een van de internationale wedstrijden in het buitenland, waar onze cosplayers het opnemen tegen enkele van de beste cosplayers ter wereld.

Juryleden Cosplay Competitie

T.B.A

T.B.A

T.B.A

T.B.A

T.B.A

T.B.A

Cosplay Workshops 

Misschien wil je er gewoon meer over weten of wil je meer kennis opdoen over de materialen. Bezoek in dat geval een van de vele workshops over cosplay. Of je kan naar één van de dealers gaan die gespecialiseerd zijn in cosplay, zoals Cosplayshop.be. 

Cosplay fotografieFoto corners
Natuurlijk, als je niet op het podium wilt schitteren, zijn er vele andere mogelijkheden voor je hobby. AnimeCon heeft bijvoorbeeld verschillende thema-achtergronden, die je kunt gebruiken voor je foto's.

Cosplay Fotografie
Over fotografie gesproken, naast de fotografen van AnimeCon zelf, zijn er ook veel fotografen. Dus als je in bent voor cosplay fotografie, dan is AnimeCon de place to be. We hebben wel enkele huisregels wat betreft fotografie. Twee tips voor zowel cosplayers als fotografen: maak wat (business) kaartjes wat je kan ruilen voor contact. En vraag altijd voordat je een foto maakt, ook al is het maar een kiekje. Op die manier krijg je het beste resultaat.

Maar bovenal, als je naar AnimeCon komt, zal je veel mensen ontmoeten die ook van cosplay houden. Geniet van de gezelligheid met oude en nieuwe vrienden!